Inovace v barmanství: od udící pistole k ultrazvuku

Pokroku se v dnešní době nelze ubránit. Ostatně, proč také, když nám tolik zjednodušuje život. Ovšem nad některými inovacemi a současnými technologickými možnosti zůstane rozum stát. Novinky se přitom nevyhýbají žádnému odvětví, ani tomu barmanskému. Přestože starý dobrý šejkr nic nenahradí, existují moderní postupy, které jsou právě teď v kurzu.

Seznamte se inovativními barmanskými pomůckami

Některé barmaské „hračky“, které se v posledních letech objevily, už za barovými pulty zdomácněly. Řeč je například o udicí pistoli (tzv. smoking gun), která dodá drinkům či pokrmům decentní kouřové aroma a chuť. Oblíbeným se stal také iceball press, tedy lis na led, pomocí něhož barman dokáže vytvořit dokonale hladkou ledovou kouli. Šlehačková láhev není žádná novinka – používaly ji už minulé generace a i se speciálními bombičkami byla součástí téměř každé domácnosti. Inovativní je však její role v barmanství, kde najde využití při přípravě tzv. espumy. Jaké další moderní technologie lákají barmany?

Aromatizér

Znáte koktejly s bublinou plovoucí na hladině, z níž se po prasknutí vyvalí aromatický kouř? Pokud byste si tento magický zážitek chtěli dopřát, budete potřebovat aromatizér neboli flavour baster. Vyberete si požadované aroma, namočíte trysku do speciálního roztoku a poté pouhým stisknutím vytvoříte bublinu plnou dýmu s vaší oblíbenou příchutí. Můžete tvořit drinky jako z pohádky.

VOM

U kouzelných efektů ještě zůstaneme. Představte si, že se nad vaším drinkem vznáší voňavý mrak. I když to může znít jako sci-fi, se zařízením VOM je to možné. Stačí si vybrat aroma a chuť, které chcete proměnit v pěnu lehkou jako obláček, a poté správně zkombinovat kapalinu s heliem. Díky správné koncentraci tohoto vzácného plynu se vám nad skleničkou či talířkem bude vznášet jedlý mrak, který promění obyčejný koktejl v naprosto mimořádnou událost.

Ultrazvuk

Přesněji řečeno ultrazvukový homogenizátor, který se používá pro dokonalé spojení jednotlivých komponentů drinku. Inspirace pochází z tzv. molekulární kuchyně a kromě infuzování se používá také k míchání emulzí nebo „staření“ vín. Výsledkem jsou nové chuťové kombinace, které by při použití tradičních postupů vyžadovaly mnohem více času. Ultrazvukové míchání spojí ultrazvukové vlny v kapalině a během chvíle nabídne výjimečný prožitek z intenzivních chutí.

Ripple Maker

Pod tímto tajemným názvem se schovává nápojová tiskárna. Stačí vložit nápoj s pěnou a za pár minut máte na povrchu „vytisknutý“ obrázek. A je jedno, zda se jedná o koktejl, pivní pěnu nebo cappuccino. Ostatně, tento trend původně proslavili baristé, kteří obrázky na přání přenášeli na horkou mléčnou pěnu. Dnes si tato úsměvná vychytávka získává oblibu i ve světě míchaných nápojů. Populární je zejména při barovém caterignu, kdy na tiskárně lze nastavit logo firmy. Možností je ale celá řada, od obrázku kočičky po vlastní selfie.

Perlini

Vzpomněli jste si na slovo perlit nebo perlivý? Správně! Řeč je o zařízení na způsob sifonu, které ale vypadá jako šejkr. Stačí jej naplnit ledem a ingrediencemi tak, jak jste zvyklí u klasických receptur. A zatímco budete šejkrovat, Perlini dodá bublinky. Využít jej můžete při přípravě jakéhokoli drinku – alkoholického i nealkoholického.

Koktejl s fotkou, mrak nad skleničkou nebo ultrazvuk jsou vychytávky, které nejspíš budeme potkávat v barech čím dál častěji. Všechno barmanské umění ale začíná kvalitním šejkrem, bez kterého se žádný barman neobejde. Vyberte si ten pravý na e-shopu Barstore.

Novinky o Alkoholu, které nesmíte propásnout!

Speciální nabídky pro vás 🎁

Přihlaste se k získání exkluzivní slevy a buďte informováni o našich nejnovějších produktech a nabídkách!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Alkoholický
Logo
Porovnejte položky
  • Total (0)
Porovnejte
0
Shopping cart