Bacoo 11 YO
Výrobce / značka: Bacoo
Region: Dominikánská republika
Zrání: Sudy po bourbonu
Obsah alkoholu: 40%
Stáří: 11 let
Cukernatost: 19 g
Bacoo [bak-hu] je bájný zlomyslný duch, který se údajně vyskytuje v Karibiku. Podle legendy je bacoo malý mužíček s velkýma očima a dlouhými končetinami, který má magické schopnosti. Aktivní je hlavně v noci, kdy vám plní přání. Musíte jej ovšem udržovat spokojeného a zajistit mu dostatek banánů a mléka, které miluje. Pokud jej rozzuříte, umí být pořádný rošťák. Dokáže změnit tvar, zmizet a páchat další neplechy.
Co s bacoo, který vám působí potíže? Řešením je lapit jej do láhve od rumu. Dovnitř jej nalákáte na kousky banánů a pak už stačí láhev pořádně uzavřít a zahodit do moře. Proto duchy bacoo nejčastěji najdete, jak se pohupují v mořských vlnách v prázdné láhvi. Třeba právě po Bacoo rumu.
Výrobní proces rumu Bacoo probíhá tzv. „from farm to glass“. To znamená, že značka má 100% kontrolu nad všemi fázemi výroby, což rumu dodává jeho výjimečnost, kvalitu a stabilní charakter. Většina velkých výrobců rumu nakupuje a dováží třtinovou šťávu či melasu z různých částí světa, a nemá tak kontrolu nad samotným pěstováním a sklízením vstupní suroviny. Cukrová třtina pro Bacoo se pěstuje a zpracovává v Dominikánské republice na jednom místě, na stejném ostrově následně hotový rum i zraje a lahvuje se.
Kromě toho, že se vše odehrává na jednom místě, zpracovává palírna také odpadní produkt. Zbytková třtina slouží jako palivo a vzniklá energie se využívá při výrobě. Odpadní voda pak slouží jako závlaha a zároveň hnojivo pro pole s cukrovou třtinou. Bacoo je tak jedním z nejekologičtějších a nejsoběstačnějších producentů rumu na světě. Rum vzniká tzv. „from farm to glass“, palírna má tedy kontrolu nad každou z fází výroby.
Rumy Bacoo zrají v sudech po bourbonu. Bacoo 11y má světle bronzovou barvu a čokoládové aroma. V chuti jsou cítit tóny karamelu a vanilky se sametovým, středně plným tělem a medovým zakončením.
Zatím nejsou žádné recenze.