Gin
Gin je anglosaský druh alkoholu. Tento silný alkoholický nápoj se vyrábí destilací směsi obilí a jalovcových bobulí s přídavkem dalších bylin. Přesné receptury jednotlivých značek jsou výrobním tajemstvím samotných výrobců.
Zobrazen 1. – 12. z 506 výsledků
Typickou chuť ginu však dodává právě jalovec. “Otcem” ginu je Dr. Fanciscus de La Boie alias Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzitě v nizozemském Leidenu. Recept na první gin vytvořil v roce 1650 a stejně jako mnoho jiných lihovin byl gin původně zamýšlen jako lék, který by ulevil pacientům trpícím ledvinovými problémy. Dnes rozeznáváme dva základní druhy ginu. Prvním je Genever, který se vyrábí periodickou destilací z jalovce a obilného destilátu. Druhý je suchý gin vyráběný kontinuální destilací z obilného lihu a bylin. Běžná chuť ginu je suchá a nejčastěji se pije jako součást koktejlů. Známým příkladem je oblíbený gintonic. Gin si získal velkou oblibu zejména v Anglii, kde ho zavedl král Vilém III. Orange v 17. století.