Japonská whisky
Japonská whisky se vyznačuje svým unikátním stylem, který vychází z tradic skotské whisky. Její charakter lze zařadit někam mezi regiony Lowland a Speyside, což ji činí jemnou a voňavou s výraznou medovou sladkostí a nuancemi sherry a květin. Občasné kouřové tóny, inspirované whiskies z ostrova Islay, dodávají japonské whisky další vrstvu komplexity.
Zobrazen 1. – 12. z 85 výsledků
Rychle rostoucí japonský průmysl whisky má své kořeny v díle dvou vizionářů, Šindžiróa Toriiho a Masataku Taketsuru. Šindžiró založil značku Suntory a otevřel její první lihovar v Japonsku v roce 1923, kde začal psát příběh japonské whisky. O 11 let později založil Taketsuru společnost Yoichi na ostrově Hokkaidó, kde dále rozvíjel své mistrovské umění destilace.
Japonská whisky si dnes stále více získává uznání a oblibu i mimo asijský region. Její kvalita, harmonie chutí a výjimečnost postupně pronikají do srdcí milovníků whisky po celém světě. Odkazující na skotskou tradici, přináší japonská whisky do světa destilace nový, osvěžující pohled, který zanechává nezapomenutelný dojem na každého, kdo si ji přiblíží.