Six Saints Caribbean Rum
Rum se na ostrově Grenada, jež je díky významné produkci přezdívaný Ostrov koření, vyrábí již od roku 1785. Six Saints byl prvním rumem, který se z tohoto malinkého karibského ostrova vyvážel. Byl uveden na trh teprve začátkem roku 2015, ale velmi rychle si získává příznivce v Evropě i Americe. Rum je vyráběn z melasy na kolonovém destilačním zařízení a po dobu 6-8 let zraje v jednou použitých amerických sudech po bourbonu. Je lahvován při 41,7% – síle, kterou ostrované považují za ideální pro pomalé upíjení. Ačkoli chuťový profil připomíná rumy typu spiced, do Six Saints není přidávané žádné koření. Je to lehký a přesto komplexní rum s aroma tropického ovoce, sušených višní a kokosu. V chuti se projevují tóny karamelek, kořeněných hrušek a ananasu. Pojmenován je podle šesti svatých a šesti stejnojmenných farností, do kterých je území Grenady rozděleno.
Zatím nejsou žádné recenze.